Per 1 april 2023 gaat de Gasketelwet in.

 

Wat houd dit in:

 

De nieuwe Gasketelwet schrijft voor dat vanaf 1 april 2023 alleen nog gecertificeerde installatiebedrijven en monteurs mogen werken aan gasverbrandingstoestellen.

Bedrijven die werken aan gasverbrandingstoestellen zoals cv ketel geisers, boilers moeten beschikken over een bedrijfscertificaat BRL 6000-25 of BRL K25000 en de monteurs het certificaat Vakmanschap CO.

 

Zonder deze certificering mogen installatiebedrijven en monteurs geen gasverbrandingsinstallaties plaatsen, onderhouden of repareren. Dat is strafbaar vanaf 1 april 2023.

 

Toeslag Gasketelwet :

 

Voor het behalen en behouden van deze wettelijk verplichte certificering worden forse kosten per jaar in rekening gebracht door de certificerende instellingen.

Om de werkzaamheden volgens de richtlijnen van de gasketelwet te kunnen uitvoeren neemt het onderhoud en of reparatie meer tijd in beslag omdat er meer informatie over uw installatie en resultaten van o.a metingen moet worden vastgelegd .

Vanwege deze wettelijke verplichting en bijkomende kosten rekenen wij bij installatie, onderhoud of reparatie van uw gastoestel een toeslag van €19,- incl. b.t.w. per afhandeling service opdracht.